Elftal van de Week: Feyenoord-defensie, Cillessen pakt leiding in keepersklassement

Reacties

Eredivisie-koploper Feyenoord boekte mede door een ijzersterke defensie een even zo belangrijke als late overwinning op AZ en dat is te zien aan het Elftal van de Week van speelronde 22. Alleen spelers van NEC konden zich cijfermatig meten met de verdedigers van de Rotterdammers in het afgelopen weekend.

Elftal van de Week: Feyenoord-defensie, Cillessen pakt leiding in keepersklassement
© Pro Shots

Met Marcus Pedersen (8), Lutsharel Geertruida (7,5) en Dávid Hancko (7,5) bestaat de defensie van vier man uit drie Feyenoorders. Pedersen was verantwoordelijk voor de winst op AZ met een laat doelpunt, maar was daarvoor ook al belangrijk met zijn defensieve arbeid. Hancko en gelegenheidsaanvoerder Geertruida stonden ook hun mannetje, zoals dit eigenlijk al het hele seizoen het geval is. Hancko is door zijn prestaties zelfs de nieuwe koploper in het algemeen klassement van VI.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Jasper Cillessen (7,5) en Souffian El Karouani (7,5) komt er ook nog een vleugje groen in de achterste linie. El Karouani maakte de bevrijdende tweede treffer tegen Excelsior en Cillessen hield voor de zesde keer dit seizoen de nul in een Eredivisie-wedstrijd. De goalie van NEC profiteerde met zijn sterke optreden tegen Excelsior optimaal van de slechte beurt die FC Twente-keeper Lars Unnerstall in Deventer had. Cillessen is inmiddels de best beoordeelde keeper van dit seizoen.

Op het middenveld staan niet de meest gebruikelijke namen in deze rubriek. Daryl van Mieghem (8) werd de eerste speler in jaren die in dienst van FC Volendam Speler van de Week werd. Hij verloor zijn basisplaats, maar greep zijn kans met twee doelpunten tegen Vitesse. Ook het resterende deel van het middenveld mag zichzelf doelpuntenmaker in speelronde 22 noemen. Othmane Boussaid (7,5) en Sander van de Streek (7,5) waren de architecten achter het knappe gelijkspel tegen PSV (2-2) en Philippe Rommens (7,5) bezorgde samen met teamgenoot Isac Lidberg (8) FC Twente een slechte dag.

Lidberg krijgt met zijn 8 natuurlijk ook een plekje in het Elftal van de Week, naast een andere speler met een 8. Ajax-aanvoerder Dusan Tadic is opgebloeid onder trainer John Heitinga. Dat bewees hij al met zijn Speler van de Week-titel van twee weken geleden en ook tegen Sparta Rotterdam schitterde hij. Tadic was rechtstreeks betrokken bij de eerste drie doelpunten en vierde daardoor ook een mijlpaal. Hij werd de achttiende Ajacied met minimaal honderd doelpunten voor de Amsterdamse club. De laatste die deze mijlpaal bereikte was Luis Suárez in 2010.

Elftal van de Week – speelronde 22

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.