Weer schade voor Twente: Go Ahead profiteert van offday Unnerstall

FC Twente heeft zich zondagmiddag verslikt in Go Ahead Eagles. Door de nederlaag in Deventer moeten de Tukkers even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen in de Eredivisie.

Go Ahead Eagles
2 - 0
FC Twente
FC Twente

Lars Unnerstall beleeft een uitstekend tweede seizoen bij FC Twente, maar de Duitse goalie zal aan het einde van het seizoen liever niet terugdenken aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead. De normaal zo betrouwbare doelman beleefde een dramatische openingsfase op De Adelaarshorst. In de zesde minuut moest hij al voor het eerst vissen. Een indraaiende voorzet van Philippe Rommens in de richting van aanvaller Isac Lidberg werd door niemand aangeraakt en eindigde zo in de verre hoek. Waar Unnerstall bij die goal al zeker niet vrijuit ging, ging het tien minuten later nog erger mis voor hem.

De luchtmacht van Go Ahead was in de zestiende minuut naar voren getrokken bij een vrije trap en het was Rommens die opnieuw de bal voor het doel slingerde. Unnerstall schatte de situatie verkeerd in. De 32-jarige doelman kwam uit, maar kwam niet bij de bal. Lidberg profiteerde daar dankbaar van en knikte raak terwijl Unnerstall verdwaald leek in zijn eigen strafschopgebied: 2-0. De 24-jarige Zweed maakte zo eenvoudig zijn vijfde goal van het seizoen in de Eredivisie.

Door onrust op de tribunes hadden de Twente-spelers na de valse start de tijd om zich te herpakken. Nadat er vuurwerk op het veld was gegooid, legde scheidsrechter Ingmar Oostrom de wedstrijd even stil. Na een korte onderbreking wilde hij het duel hervatten, maar toen werd met stoeltjes gesmeten. Na in totaal een slordige veertig minuten vertraging vanwege het wangedrag kon verder worden gespeeld.

Twente nam het initiatief, maar had moeite om tot grote kansen te komen. Het missen van Robin Pröpper (ziek) en Ramiz Zerrouki (blessure) had zijn weerslag op het veldspel van de ploeg van Ron Jans. Met een snelle ingooi creëerde Ricky van Wolfswinkel op slag van rust wel een goede kans voor Vaclav Cerny, maar de buitenspeler stuitte op doelman Jeffrey de Lange. De goalie redde in de tweede helft ook uitstekend op een doelpoging van Sem Steijn.

Jans probeerde in de slotfase wel voor de ommekeer te zorgen met Daan Rots en Manfred Ugalde als invallers, maar dat was tevergeefs. De nederlaag bij Go Ahead is voor Twente het vierde puntenverlies in de laatste vijf Eredivisie-wedstrijden. De club blijft wel vijfde. Go Ahead zet door de overwinning stappen vooruit in de middenmoot.