Feyenoord - AZ

Koploper Feyenoord heeft voor een mooie overwinning gezorgd in de thuiswedstrijd tegen tweede geplaatste AZ in de Eredivisie op zaterdag. Het duel eindigde in 2-1 en het was een hele belangrijke winst in de strijd naar het behalen van de top.

In de zeventiende minuut nam Feyenoord een voorsprong door een eigen doelpunt van Javairô Dilrosun.

Direct na de rust bracht Alireza Jahanbakhsh Feyenoord langszij.

Het beslissende doelpunt voor Feyenoord werd in de 90ste minuut gemaakt door Marcus Pedersen.

Dit resultaat was voor Feyenoord de vijftiende ongeslagen wedstrijd achter elkaar.

Voor de wedstrijd van zaterdag was AZ al acht duels achter elkaar ongeslagen.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Feyenoord drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl AZ twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Feyenoord dit seizoen. De nederlaag was ook voor AZ de tweede nederlaag met één doelpunt verschil.

Feyenoord heeft 49 punten en staat op de eerste positie, terwijl AZ met 44 punten de tweede plaats inneemt.

Feyenoord speelt zijn volgende duel uit tegen Fortuna Sittard. De teams staan op zondag 26 februari om 12.15 uur tegenover elkaar. AZ neemt het zaterdag 25 februari om 20.00 uur thuis op tegen Cambuur.