AZ - FC Utrecht

Utrecht, momenteel twaalfde op de ranglijst, heeft zaterdag in de Eredivisie op zaterdag een 5-5 in de wacht gesleept in de uitwedstrijd tegen koploper AZ.

Utrecht nam een vroege voorsprong, toen Anastasios Douvikas scoorde na 12 minuten.

Vier minuten later vergrootte Utrecht de voorsprong toen Douvikas nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Can Bozdogan.

Vier minuten later passeerde Maxim Dekker de doelman en verkleinde AZ de marge naar 2-1.

Vangelis Pavlidis maakte gelijk na een half uur.

Vier minuten later nam AZ een voorsprong toen Pavlidis nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Djordje Mihailovic.

Zeven minuten later passeerde Nick Viergever de doelman, met een assist van Douvikas, en maakte Utrecht gelijk. Utrecht maakte ook 4-3 in de 65ste minuut, toen Douvikas scoorde, met een assist van Taylor Booth. Zo werd de hattrick voltooid.

Mees de Wit scoorde in de 70ste minuut voor AZ, met een assist van Tijjani Reijnders.

In de 78ste minuut maakte Pavlidis een hattrick met een assist van De Wit, en bracht AZ een voorsprong. Zo werd de hattrick voltooid.

Sander van de Streek maakte gelijk voor Utrecht met een assist van Douvikas, in de 80ste minuut.

Het resultaat betekent dat AZ al zes wedstrijden op rij niet heeft verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Utrecht één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het vierde gelijkspel van AZ dit seizoen.

Op dit moment heeft AZ 40 punten en staat op de tweede plaats, terwijl Utrecht met 30 punten op de zevende positie staat.

De volgende wedstrijd van AZ is op zaterdag 4 februari om 18.45 uur uit tegen FC Volendam in het Kras Stadion. Utrecht speelt op dezelfde dag om 20.00 uur thuis tegen Heerenveen in Stadion Galgenwaard.