Go Ahead Eagles - AZ

Go Ahead Eagles heeft AZ ontvangen in het De Adelaarshorst op woensdag en na elf opeenvolgende ongeslagen wedstrijden in de Eredivisie werd Go Ahead Eagles eindelijk verslagen. Het duel eindigde in 1-4.

AZ nam de leiding in de 38ste minuut via Vangelis Pavlidis, op aangeven van Yukinari Sugawara.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Djordje Mihailovic en voerde de voorsprong op met een assist van Sugawara.

De 3-0 werd in de laatste minuten gemaakt toen Sugawara het doel vond voor AZ.

Go Ahead Eagles bracht de ploegen dichter bij elkaar: 3-1 kwam toen Willum Willumsson scoorde, in de 92ste minuut.

Zico Buurmeester passeerde drie minuten later de doelman, op aangeven van Pavlidis, en voerde de voorsprong op voor AZ, dat bracht de uiteindelijke score op 1-4.

Go Ahead Eagles heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld één keer verloren, terwijl AZ vier overwinningen en één gelijkspel heeft.

Go Ahead Eagles heeft 19 punten en staat op de tiende positie, terwijl AZ met 39 punten de tweede positie inneemt. Go Ahead Eagles heeft één wedstrijd minder gespeeld dan AZ.

Op zaterdag 28 januari speelt Go Ahead Eagles om 16.30 uur een uitwedstrijd tegen PSV in het Philips Stadion. AZ speelt op dezelfde dag om 21.00 uur thuis tegen Utrecht in het AFAS Stadion.