AZ - Fortuna Sittard

AZ won zondag van Fortuna Sittard in de Eredivisie-wedstrijd. AZ won het duel met 3-1.

Dani de Wit opende na slechts vier minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Jens Odgaard.

Fortuna Sittard maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Burak Yilmaz scoorde in de 11de minuut.

Via een eigen doelpunt van Joaquín Navarro Jiménez van AZ werd het 2-1 in de 24ste minuut.

Het duurde een tijdje voor een van beide teams weer scoorde. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Vangelis Pavlidis en bouwde de voorsprong uit met een assist van Yukinari Sugawara, dat bracht de uiteindelijke score op 3-1.

In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Fortuna Sittard één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

Dit betekent dat AZ op de tweede plaats staat met 36 punten en dat Fortuna Sittard de nummer 13 is met 16 punten.

AZ neemt het in de volgende wedstrijd uit op tegen Go Ahead Eagles, op woensdag 25 januari om 18.45 uur in AFAS Stadion. Op dezelfde dag speelt Fortuna Sittard om 20.00 uur thuis tegen Heerenveen in het Fortuna Sittard Stadion.