Ryan heeft werkvergunning binnen en is klaar voor AZ-debuut

Reacties

Mathew Ryan zal zondag debuteren voor AZ. De nieuwe keeper heeft zijn werkvergunning binnen en is daardoor speelgerechtigd tegen Fortuna Sittard, zo maakt zijn club vrijdagmiddag bekend.

Ryan heeft werkvergunning binnen en is klaar voor AZ-debuut
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De komst van de Australisch international werd op 9 januari al bevestigd, maar zijn werkvergunning was niet op tijd rond voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen (0-2 zege). Daardoor stond Hobie Verhulst nog op doel. Hij blonk uit en pareerde een strafschop, maar toch zal Ryan zondag tegen Fortuna Sittard het doel verdedigen. Dat liet AZ-trainer Pascal Jansen vrijdag tijdens de persconferentie weten.

Jansen liet in de aanloop naar het duel met Heerenveen al weten dat hij met Verhulst heeft gesproken over de situatie. 'In zo’n gesprek doe je aan verwachtingsmanagement. Ik heb Hobie verteld dat de kans zeer reëel is dat er een wisseling van de wacht gaat plaatsvinden. Uiteraard reageerde hij teleurgesteld, maar het zou ook vreemd zijn als hij op de tafel zou springen van blijdschap', zei de trainer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.