FC Volendam - AZ

1 - 1
Expected goals0.7 - 1.3

Thuisploeg FC Volendam en AZ hebben de punten gedeeld in hun ontmoeting in de Eredivisie. De wedstrijd eindigde in 1-1.

FC Volendam kreeg 1 speler uit het veld gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 62ste minuut tot Xavier Mbuyamba scoorde, met een assist van Carel Eiting, en zo FC Volendam op voorsprong bracht.

Een rode kaart in de 76ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Gaetano Oristanio van FC Volendam.

Met nog zeven minuten op de klok maakte Jens Odgaard gelijk voor AZ. Dit bracht de uiteindelijke score op 1-1.

Het resultaat betekent dat AZ al zeven wedstrijden op rij niet heeft verloren.

FC Volendam heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl AZ drie overwinningen en twee keer gelijkgespeeld heeft. Dit was het vijfde gelijkspel van FC Volendam dit seizoen.

FC Volendam staat nu op de vijftiende plaats met 17 punten, terwijl AZ op de tweede plaats staat met 41 punten.

In de volgende wedstrijd gaat FC Volendam op zondag 12 februari om 16.45 uur op bezoek bij Twente. AZ neemt het vrijdag 10 februari om 20.00 uur thuis op tegen Excelsior.