SC Heerenveen - Feyenoord

Feyenoord is de nieuwe koploper in de Eredivisie dankzij 1-2 winst in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Feyenoord is twee punten vrij van AZ aan de top van de ranglijst. Heerenveen staat op de achtste plaats.

Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team via Lutsharel Geertruida na 22 minuten, op aangeven van Dávid Hancko.

Santiago Giménez bracht in de 34ste minuut Feyenoord op 2-0, met een assist van Mats Wieffer. Syb van Ottele milderde de score Heerenveen in de 75ste minuut. Maar Heerenveen was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

Heerenveen heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren.

Voor Feyenoord was het de veertiende ongeslagen wedstrijd op rij.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Heerenveen één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Feyenoord twee overwinningen en drie keer gelijkgespeeld heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van Heerenveen dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Feyenoord met één doelpunt verschil.

De volgende speeldag speelt Heerenveen op zondag 19 februari om 12.15 uur bij Cambuur. Feyenoord ontvangt zaterdag 18 februari om 21.00 uur AZ.