Fortuna Sittard - SC Heerenveen

Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen in de Eredivisie woensdag met 2-0 gewonnen. Embaló en Burak Yilmaz zorgden beiden voor een doelpunt.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 58ste minuut tot Embaló scoorde, op aangeven van Yilmaz, en zo Fortuna Sittard op voorsprong bracht.

De uiteindelijke 2-0 voor Fortuna Sittard werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Yilmaz.

Fortuna Sittard heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Heerenveen twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Fortuna Sittard staat op de twaalfde plek met 19 punten. Heerenveen staat op de achtste plek met 27 punten.

De volgende speeldag speelt Fortuna Sittard uit tegen Cambuur. Deze ontmoeting vindt plaats op zondag 29 januari om 16.45 uur. Heerenveen speelt zaterdag 28 januari om 20.00 uur thuis tegen Vitesse.