SC Heerenveen - Vitesse

De spelers van Vitesse hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze Heerenveen met 1-3 versloegen in de uitwedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na zeven duels achter elkaar zonder winst voor Vitesse in de Eredivisie. Al vroeg in de wedstrijd nam Heerenveen een voorsprong, toen Pelle van Amersfoort scoorde na 21 minuten, op aangeven van Simon Olsson. Bartosz Bialek bracht in de 32ste minuut Vitesse op gelijke hoogte, met een assist van Million Manhoef. De uitploeg nam de leiding net voor het rustsignaal toen Gabriel Vidovic scoorde, met een assist van Kacper Kozlowski. Direct na de rust vergrootte Manhoef de voorsprong van Vitesse. In de vijf laatste wedstrijden heeft Heerenveen één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Vitesse één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Heerenveen staat nu op de achtste plaats met 27 punten, terwijl Vitesse de nummer 13 is met 19 punten. Op 4 februari speelt Heerenveen om 20.00 uur een uitwedstrijd tegen Utrecht in Stadion Galgenwaard. Vitesse treft dan bij FC Emmen in De Oude Meerdijk.