Slot geniet van invallers Feyenoord: 'Dat zie je niet elke aanvaller doen'

Feyenoord-trainer Arne Slot is blij met het optreden van zijn invallers in de zwaarbevochten zege van de Rotterdammers op SC Heerenveen (1-2). De schorsing van aanvoerder Orkun Kökçü was wel een flinke tegenvaller voor de bezoekers.

sc Heerenveen
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

'Ik denk dat je vandaag wel hebt kunnen zien dat we woensdag 120 minuten hebben gespeeld', verwees Slot in gesprek met ESPN naar het midweekse bekergevecht met NEC. 'We hadden vandaag ook goede fases, maar we begonnen niet goed. We verloren de bal een paar keer te makkelijk door het midden en hadden het geluk dat het bij de afgekeurde goal van Heerenveen een centimeter buitenspel was.'

'Daarna vond ik dat wij beter aan de bal werden. We scoorden uit een corner, dat is ook weleens lekker voor ons. We controleerden de wedstrijd en ik was eigenlijk nog niet zo tevreden met 0-2, als ik kijk naar die laatste 25 minuten voor rust kijk, want Kökçü en Timber kregen nog goede kansen', aldus Slot, die zijn ploeg in de tweede helft meer zag worstelen.

'Het was wel meer dan een beetje op het tandvlees. We probeerden er frisse energie in te krijgen met allerlei wissels. Dan vind ik het wel heel mooi om te zien dat onze invallers speelden zonder enig eigenbelang. Ze liepen zich gewoon helemaal het schompes om die overwinning over de streep te trekken. Dat zie je niet elke aanvaller doen in zo'n fase', zegt Slot.

'Het gaat erom: val je voor jezelf in, omdat je denkt: ik moet wat laten zien, want ik wil volgende week weer spelen. Of val je voor het team in? Dat laatste heb ik bij ons gezien', benadrukt de Feyenoord-trainer, die volgende week in de topper tegen AZ niet kan beschikken over aanvoerder Kökçü.

'Het is natuurlijk vervelend, omdat hij voor ons een goede en belangrijke speler is. Maar als hij op vier gele kaarten staat, gaat hij die ergens een keer pakken. Dat was vandaag. Dan moeten we dat volgende week op een andere manier oplossen. Ik kan Timber bijvoorbeeld een linie terug schuiven. Ik zou ook een andere controlerende middenvelder kunnen inzetten, maar die hebben we niet', lacht de Feyenoord-coach.