FC Utrecht - SC Heerenveen

1 - 0
Expected goals1.8 - 0.5

Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen gewonnen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 1-0.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 69ste minuut tot Anastasios Douvikas scoorde en zo de 1–0 voor Utrecht vastlegde, zo eindigde de wedstrijd.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Utrecht twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Heerenveen één overwinning en vier nederlagen heeft. Dit was de zevende overwinning met één doelpunt verschil van Utrecht dit seizoen. De nederlaag was ook voor Heerenveen de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

Met 33 punten staat Utrecht op de zevende plaats, terwijl Heerenveen met 27 punten op de achtste plek staat.

In de volgende wedstrijd speelt Utrecht uit tegen Vitesse op zondag 12 februari om 14.30 uur in de GelreDome. Heerenveen speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord in het Abe Lenstra Stadion.