Pijnlijke rentree Bruma: 'Vervolgens stond mijn vinger scheef'

Zijn rentree in de Eredivisie heeft Jeffrey Bruma een vervelende blessure opgeleverd. De SC Heerenveen-verdediger kwam in Utrecht in botsing met een stang.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
sc Heerenveen

Bruma haalde het einde van de wedstrijd niet in De Galgenwaard. De 31-jarige aanwinst werd bij zijn debuut voor Heerenveen in de 48ste minuut gewisseld na een pijnlijk voorval. Hij vertelde er na afloop over: 'Ik gleed onder een reclamebord door, zo tegen een ijzeren stang. Vervolgens stond mijn vinger scheef. Ze hebben er een spuit ingezet en de vinger teruggezet.'

Met een scheve vinger en een van pijn vertrokken gezicht verliet Bruma het veld. Twintig minuten na het uitvallen van de debutant ging het mis voor de bezoekers. Utrecht-spits Tasos Douvikas maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Bruma speelde zaterdagavond zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 8 mei 2016. Na periodes bij VfL Wolfsburg, Schalke 04, FSV Mainz 05 en Kasimpasa keerde de voormalig PSV'er aan het einde van de voorbije transferperiode terug naar Nederland.