SC Heerenveen haalt Bruma terug naar de Eredivisie

Reacties

SC Heerenveen heeft de komst van Jeffrey Bruma afgerond. De 31-jarige verdediger heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de Friezen, waar hij de opvolger is van de geblesseerde Sven van Beek.

SC Heerenveen haalt Bruma terug naar de Eredivisie
© Pro Shots

Van Beek, aanvoerder van Heerenveen en steunpilaar in de defensie, is de komende maanden uit de roulatie door een achillespeesblessure. De club liet zijn oog vervolgens vallen op Bruma. Nadat de 25-voudig international zijn contract bij Kasimpasa had laten ontbinden, was de weg voor een overstap naar Friesland vrij.

Zo keert Bruma zesenhalf jaar na zijn vertrek bij PSV terug in de Eredivisie. De Eindhovenaren verkochten de voormalig jeugdspeler van Feyenoord in 2016 aan VfL Wolfsburg. Bij PSV was Bruma een belangrijke kracht in de kampioensploegen van 2015 en 2016. Hij speelde in totaal 94 Eredivisie-duels voor de Eindhovenaren.

Bij Wolfsburg had Bruma mede door blessures moeite om zijn sterke periode bij PSV een vervolg te geven. Na verhuurperiodes bij Schalke 04 en 1. FSV Mainz 05 vertrok de verdediger in de zomer van 2021 naar Kasimpasa. Ook in Turkije speelde blessureleed hem vorig seizoen weer parten. Dit seizoen kwam Bruma tot nu toe elf keer in actie.

'Na de blessure van Sven van Beek wilden we ons graag versterken met een extra centrale verdediger', zegt technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen op de clubsite. 'We zijn ontzettend blij dat we deze versterking nu in Jeffrey hebben gevonden. Met hem voegen we voor de rest van het seizoen een zeer ervaren verdediger toe aan onze selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Bruma
Meer over Bruma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.