Excelsior - Ajax

Ajax heeft weer eens gewonnen in de Eredivisie. De ploeg versloeg Excelsior uit met 1-4 in het Van Donge & De Roo Stadion. Het is de eerste zege na zeven nederlagen.

Ajax nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Dusan Tadic scoorde na 15 minuten.

Redouan El Yaakoubi bracht in de 36ste minuut Excelsior op gelijke hoogte, op aangeven van Couhaib Driouech.

De uitploeg nam de leiding net voor het fluitsignaal toen Davy Klaassen scoorde.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Mohammed Kudus en bouwde de marge verder uit met een assist van Tadic.

Met nog zeven minuten op de klok voerde Devyne Rensch de score verder op voor Ajax, op aangeven van Francisco Fernandes da Conceição.

Het resultaat betekent dat Ajax al zeven wedstrijden op rij ongeslagen is.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Excelsior twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Ajax één overwinning en vier keer gelijkgespeeld heeft.

Op dit moment heeft Excelsior 19 punten en staat op de veertiende plaats, terwijl Ajax met 37 punten op de vierde positie staat.

In de volgende wedstrijd speelt Excelsior op zaterdag 4 februari om 21.00 uur, in een thuiswedstrijd, tegen RKC Waalwijk. Ajax ontvangt zondag 5 februari om 12.15 uur Cambuur.