FC Groningen - SC Heerenveen

Heerenveen heeft met 2-0 uit gewonnen tegen Groningen in de Eredivisie. Van Hooijdonk maakte in de eerste helft beide doelpunten voor Heerenveen.

Heerenveen nam de leiding in de 27ste minuut via Van Hooijdonk.

Heerenveen kwam op 2-0 toen Van Hooijdonk nog een keer scoorde in de 40ste minuut. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-0 overwinning voor Heerenveen.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Groningen één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Heerenveen twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Groningen staat na deze wedstrijd op de zeventiende positie met 17 punten, terwijl Heerenveen op de negende plaats staat met 34 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Groningen op zondag 2 april om 16.45 uur bij Fortuna Sittard. Heerenveen ontvangt zaterdag 1 april om 16.30 uur AZ.