SC Heerenveen - RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft met één punt achter gestaan in de Eredivisie-wedstrijd tegen Heerenveen van zaterdag in het Abe Lenstra Stadion. Waalwijk sloeg er echter in om een achterstand om te toveren tot een voorsprong. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een zege met als eindstand: 4-1.

Heerenveen nam de leiding in de 35ste minuut via Sydney van Hooijdonk.

Met nog bijna een half uur te gaan maakte Florian Jozefzoon gelijk voor RKC Waalwijk met een assist van Mats Seuntjens.

Julian Lelieveld bracht RKC Waalwijk op voorsprong in de 75ste minuut met een assist van Seuntjens.

Yassin Oukili diepte de voorsprong van RKC Waalwijk uit met een assist van Seuntjens, in de 77ste minuut.

Maar RKC Waalwijk had nog tijd voor een extra doelpunt. Jozefzoon vond het net opnieuw in de 94ste minuut, met een assist van Saïd Bakari.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Heerenveen één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl RKC Waalwijk drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

Met 30 punten staat Heerenveen op de tiende plaats, terwijl RKC Waalwijk met 32 punten op de achtste plek staat.

In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen op zaterdag 4 maart om 21.00 uur in een uitwedstrijd tegen Twente. RKC Waalwijk ontvangt zondag 5 maart om 14.30 uur PSV.