RKC overleeft schiettent en wint dankzij ongrijpbare Seuntjens ruim in Heerenveen

Reacties

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op eigen veld tegen RKC Waalwijk. De Friezen kregen kans op kans, maar de gasten gingen er mede dankzij drie assists van uitblinker Mats Seuntjens met de volle buit vandoor.

RKC overleeft schiettent en wint dankzij ongrijpbare Seuntjens ruim in Heerenveen
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 4
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

De thuisploeg kende vorige week een uitstekende middag op bezoek bij aartsrivaal SC Cambuur. In Leeuwarden werd de derby gewonnen, waarna een klein volksfeest uitbrak. RKC zat er mogelijk nóg beter in. Op eigen veld werd Fortuna Sittard verslagen, waardoor de Brabanders knap het linkerrijtje in waren gedenderd. Daardoor werd het bezoek aan Heerenveen zelfs een onderlinge strijd om de achtste plaats op de ranglijst.

Heerenveen was in de eerste helft heer en meester tegen RKC. Het Abe Lenstra Stadion gaf 45 minuten lang decor aan een schiettent. Liefst zeventien keer werd een doelpoging op RKC-doelman Etienne Vaessen ondernomen. De Friezen vergaten echter afstand te nemen. Tot Sydney van Hooijdonk toesloeg. De spits, die al tien competitiewedstrijden droog stond, was er als de kippen bij om een rebound af te ronden: 1-0. Ché Nunnely schoot aanvankelijk nog op de paal, maar Van Hooijdonk maakte zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen.

Seuntjens staat op
Direct na rust leek Heerenveen door te denderen. Milan van Ewijk stelde Vaessen op de proef, maar de doelman reageerde attent. Thom Haye raakte de lat. De spelmaker schoot een vrije trap vanaf de zijlijn op doel, maar zag de poging uiteenspatten op het houtwerk. Daarna leek een aloude voetbalwet op te treden, want nota bene bij het eerste gevaar van RKC was het meteen gelijk. Invaller Florian Jozefzoon rondde goed voorwerk van Seuntjens met een knap afstandsschot af: 1-1.

Waar Heerenveen kans op kans miste, stortte het na de tegenslag helemaal in. Rami Al Hajj raakte eerst nog voor de derde keer het houtwerk, maar RKC was meteen weer dodelijk in de tegenaanval. Dit keer rondde Julian Lelieveld het uitmuntende werk van Seuntjens af. En na de aftrap was het wéér raak. En opnieuw was Seuntjens de aangever. Yassin Oukili maakte dankbaar gebruik van het werk van de smaakmaker van RKC en bekroonde het met de mooiste treffer van de avond: 1-3.

Het was pas het derde schot op doel voor RKC, maar trainer Joseph Oosting zal er na afloop niet om malen. Zeker niet omdat Jozefzoon er ook nog 1-4 van maakte. Zijn ploeg zorgde daardoor voor de zoveelste stunt van het seizoen en klom door de overwinning naar de achtste plaats op de ranglijst. Voor collega Kees van Wonderen is er werk aan de winkel. Woensdag komt koploper Feyenoord namelijk op bezoek in de kwartfinale van het bekertoernooi.

SC Heerenveen Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Utrecht
34
15
9
10
55-50
+5
54
8
sc Heerenveen
34
12
10
12
44-50
-6
46
9
RKC Waalwijk
34
11
8
15
50-64
-14
41
10
Vitesse
34
10
10
14
45-50
-5
40
11
Go Ahead Eagles
34
10
10
14
46-56
-10
40
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.