Ajax - RKC Waalwijk

Ajax is moeilijk te verslaan gebleven in de Eredivisie. De 3-1 winst in de thuiswedstrijd in het Johan Cruijff Arena tegen RKC Waalwijk betekent dat de ploeg al negen duels op rij ongeslagen is. RKC Waalwijk startte goed en nam in de 17de minuut de leiding via Mats Seuntjens, op aangeven van Julen Lobete Cienfuegos. Direct na de rust bracht Brian Brobbey Ajax langszij. Jurriën Timber bracht Ajax een voorsprong met een assist van Calvin Bassey, in de 78ste minuut. Met nog negen minuten te spelen voerde Mohammed Kudus de score verder op voor Ajax, met een assist van Steven Berghuis. Ajax draaide daarmee de rollen om. In de vijf laatste wedstrijden heeft Ajax drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl RKC Waalwijk twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Op dit moment heeft Ajax 43 punten en staat op de derde plaats, terwijl RKC Waalwijk met 26 punten op de negende positie staat. Ajax speelt de volgende wedstrijd thuis tegen Sparta Rotterdam. De teams staan op zondag 19 februari om 16.45 uur tegenover elkaar. RKC Waalwijk neemt het vrijdag 17 februari om 20.00 uur thuis op tegen Fortuna Sittard.