SC Cambuur - Ajax

De wedstrijd van zondag tussen Cambuur en Ajax in het Cambuur Stadion is in 0-5 geëindigd. Dit betekent dat Ajax al acht wedstrijden ongeslagen is in de Eredivisie. Al vroeg in de wedstrijd nam het bezoekende team een voorsprong, toen Dusan Tadic scoorde in de 16de minuut, met een assist van Davy Klaassen. Steven Berghuis bracht in de 36ste minuut Ajax op 2-0, op aangeven van Mohammed Kudus. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Berghuis en vergrootte de marge met een assist van Tadic. Brian Brobbey diepte de voorsprong van Ajax uit in de 79ste minuut. De uitploeg vond het net nogmaals via Brobbey, op aangeven van Berghuis, in de 93ste minuut. In de vijf laatste wedstrijden heeft Cambuur één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Ajax twee overwinningen en drie keer gelijkgespeeld heeft. Op dit moment heeft Cambuur 12 punten en staat op de achttiende plaats, terwijl Ajax met 40 punten op de derde positie staat. De volgende speeldag speelt Cambuur op zaterdag 11 februari om 18.45 uur bij NEC. Ajax ontvangt zondag 12 februari om 16.45 uur RKC Waalwijk.