FC Twente - SC Heerenveen

Twente en Heerenveen hebben de punten gedeeld in het duel tussen beide teams in de Eredivisie. De eindstand was 3-3.

In de 25e minuut nam Twente een voorsprong door een eigen doelpunt van Mees Hilgers.

Robin Pröpper bracht in de 34ste minuut Twente op gelijke hoogte, op aangeven van Václav Cerny. Direct na de rust bracht Manfred Ugalde Twente een voorsprong.

Cerny bouwde in de 55ste minuut de marge uit voor Twente.

Vier minuten later passeerde Milan van Ewijk de doelman, met een assist van Anas Tahiri, en poetste Heerenveen iets van de achterstand weg en maakte de 3-2.

De gelijkmaker voor Heerenveen werd in de 90ste minuut gemaakt door Rami Kaib, met een assist van Rami Al Hajj.

Twente heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Heerenveen één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was het achtste gelijkspel van Twente dit seizoen.

Twente staat op de vijfde plek met 41 punten. Heerenveen staat op de negende plek met 31 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Twente uit tegen Fortuna Sittard, op zaterdag 11 maart om 18.45 uur. Heerenveen speelt zondag 12 maart om 14.30 uur thuis tegen Ajax.