FC Twente - FC Volendam

Twente is zondag in de eerste helft op voorsprong gekomen tegen FC Volendam. De bezoekers kwamen in de tweede helft niet meer terug. Het duel in de Eredivisie eindigde in 3-0. Al vroeg in de wedstrijd nam Twente een voorsprong, toen Joshua Brenet scoorde na 16 minuten, op aangeven van Robin Pröpper. Václav Cerny bracht in de 17de minuut Twente op 2-0, met een assist van Ricky van Wolfswinkel. De thuisploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Mees Hilgers scoorde, met een assist van Pröpper, in de 20ste minuut. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde met een 3-0 overwinning voor Twente. Het resultaat betekent dat Twente al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen is. Twente heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer gelijkgespeeld, terwijl FC Volendam één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Twente staat na deze wedstrijd op de vijfde plaats met 40 punten, terwijl FC Volendam op de vijftiende plek staat met 17 punten. De volgende speeldag speelt Twente op zondag 19 februari om 14.30 uur in een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. FC Volendam ontvangt zaterdag 18 februari om 16.30 uur Vitesse.