AZ - FC Groningen

1 - 0
Expected goals0.9 - 0.7

AZ heeft de thuiswedstrijd tegen Groningen in de Eredivisie met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de eerste helft en werd gemaakt door Karlsson.

Jesper Karlsson opende na slechts vier minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Vangelis Pavlidis.

In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Groningen één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de negende overwinning met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. De nederlaag was ook voor Groningen de tiende nederlaag met één doelpunt verschil.

Op dit moment heeft AZ 53 punten en staat op de tweede plaats, terwijl Groningen met 17 punten op de zeventiende positie staat.

De volgende wedstrijd, op zondag 19 maart, speelt AZ om 20.00 uur uit tegen Twente in AFAS Stadion. Groningen zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Heerenveen. De wedstrijd start om 12.15 uur.