AZ - SC Cambuur

2 - 1
Expected goals2.3 - 2

AZ heeft een goede zaak gedaan in de wedstrijd tegen Cambuur zaterdag in het AFAS Stadion. De Eredivisie-wedstrijd eindigde na een ruststand van 1-0 in 2-1.

De thuisploeg nam de leiding net voor de rust toen Pavlidis scoorde, met een assist van Jens Odgaard.

Goes voerde de score verder op in de 73ste minuut.

Met nog vijf minuten te spelen verkleinde Bjørn Johnsen de achterstand voor Cambuur. Maar Cambuur was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

Cambuur heeft al vijf wedstrijden achter elkaar niet gewonnen.

In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Cambuur één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was de zevende overwinning met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. De nederlaag was ook voor Cambuur de negende nederlaag met één doelpunt verschil.

AZ staat op de tweede positie met 47 punten. Cambuur is de nummer 18 met 13 punten.

In de volgende wedstrijd speelt AZ op vrijdag 3 maart om 20.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Vitesse. Cambuur ontvangt zondag 5 maart om 20.00 uur Go Ahead Eagles.