Stevige loting voor AZ: 'Als je die wedstrijd tegen Feyenoord ziet...'

Reacties

AZ-trainer Pascal Jansen heeft vrijdagmiddag gereageerd op de Conference League-koppeling aan Lazio. De loting werd vrijdagmiddag door de selectie gezamenlijk gevolgd.

Stevige loting voor AZ: 'Als je die wedstrijd tegen Feyenoord ziet...'
© Pro Shots

'Dan hoor je wel: zó, nou, stevig! Hier en daar ook een klein applausje, als het gaat om de grootte en de sterkte van de tegenstander', vertelt Jansen. 'Er is een mooie tegenstander uitgerold. Daar gaan we ons te zijner tijd heel goed op voorbereiden en kijken wat er te halen is.'

De AZ-coach vertelt wat hij nu al van de Romeinen weet. 'Ze hebben één van de minst gepasseerde defensies van de Serie A. En als je kijkt naar die wedstrijd die ze tegen Feyenoord hebt gespeeld…', verwijst Jansen naar het heenduel in Italië, waarin Lazio met 4-2 te sterk was voor de Rotterdammers.

'Wij moeten onze borst wel natmaken, het is een stevige tegenstander', concludeert Jansen, die het op dinsdag 7 maart met AZ eerst in Rome opneemt tegen Lazio. Op donderdag 16 maart volgt de return in Alkmaar.

'Als liefhebber is het wel mooi om je te meten met een tegenstander uit één van de sterkste competities. Waarbij ook gezegd moet worden dat je de poule die wij hebben gehad ook echt niet even met twee vingers in de neus doorloopt', benadrukt Jansen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
0
1
12-6
+6
15
2
Dnipro-1
6
3
1
2
9-7
+2
10
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
5-7
-2
7
4
FC Vaduz
6
0
2
4
5-11
-6
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.