Depor is terug: lokale held ontketent volksfeest in A Coruña

Reacties

Deportivo La Coruña keert terug in het Spaanse profvoetbal. De gevallen grootmacht ontketende zondag een volksfeest dankzij een goal van de lokale held Lucas Pérez tegen Barcelona B.

Depor is terug: lokale held ontketent volksfeest in A Coruña

Os tempos son chegados, was voor de kraker te lezen in een blauw-witte mozaïek, gevormd door Depor-fans in het Estadio Municipal de Riazor. Vertaald: de tijd is gekomen. Zo bleek, want na vier jaar zijn de Noord-Spanjaarden onder toeziend oog van 31.833 supporters gepromoveerd naar het tweede niveau.

En wie anders dan Pérez besliste de kampioenswedstrijd tegen eerste achtervolger Barça B, onder leiding van Rafael Márquez. In de 58ste minuut was het raak uit een heerlijke vrije trap voor de 35-jarige Pérez, die vorig jaar een half miljoen betaalde om zijn contract bij Cádiz af te kopen en terug te keren in zijn geboortestad in het noordwesten van Spanje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het kampioenschap is een zucht van opluchting voor de club die ooit Superdepor was. Roy Makaay schoot Deportivo La Coruña in 2000 naar de enige landstitel, waarna het team in 2004 ook nog de halve finale van de Champions League haalde. Na degradaties in 2011 en 2013 keerde Depor nog wel terug in La Liga, maar in 2018 degradeerde het opnieuw (onder Clarence Seedorf). Twee jaar later daalden het zelfs af naar het derde niveau, op ongelukkige wijze. Depor kon de laatste wedstrijd toen niet spelen vanwege coronabesmettingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgend seizoen is Depor terug op het tweede en laagste profniveau van Spanje: de Segunda División. Dat geldt ook voor het Castellon van Dick Schreuder, dat in de andere poule op hetzelfde niveau als Deportivo kampioen is geworden. De twee teams strijden in een onderling tweeluik nog om de algehele titel op het derde niveau van Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.