AZ loot loodzwaar: dubbele confrontatie met Lazio wacht

Reacties

AZ is bij de loting voor de achtste finales van de Conference League gekoppeld aan Lazio. De Alkmaarders beginnen aan het tweeluik met een uitwedstrijd.

AZ loot loodzwaar: dubbele confrontatie met Lazio wacht
© Pro Shots

Het eerste duel wordt gespeeld op dinsdag 7 maart in Rome. Op donderdag 16 maart volgt de return. Lazio is de huidige nummer vijf van de Serie A. Het team van Maurizio Sarri nam het in de groepsfase van de Europa League dit seizoen nog op tegen Feyenoord. Lazio won in eigen huis met 4-2 van de Rotterdammers en ging in De Kuip met 1-0 onderuit.

AZ en Lazio troffen elkaar nog nooit in een officiële wedstrijd. Voor de club uit Alkmaar wordt dit de derde confrontatie ooit met een Italiaanse tegenstander in de knock-outfase van een Europees toernooi. In het seizoen 1982/83 werd verloren van Internazionale. AZ was in het seizoen 2011/12 in de Europa League Udinese de baas.

Het team van Pascal Jansen presteerde dit seizoen uitstekend in de groepsfase van de Conference League. AZ werd de poulewinnaar door liefst vijftien punten te pakken. Vorig seizoen eindigde het Europese avontuur van AZ in de achtste finale van de Conference League. FK Bodø/Glimt was toen te sterk.

We volgden de loting live. Bekijk hieronder alle affiches voor de achtste finales van de Conference League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.