SC Heerenveen - Ajax

De wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax in het Abe Lenstra Stadion is zondag in 2-4 geëindigd. Dit resultaat betekent dat Ajax nu zeven overwinningen op rij heeft behaald in de Eredivisie.

Er werd een vroege voorsprong genomen door Ajax via Mohammed Kudus na 10 minuten.

Edson Álvarez bracht in de 16de minuut Ajax op 2-0, met een assist van Kudus.

Drie minuten later passeerde Steven Bergwijn de doelman, op aangeven van Dusan Tadic, en bouwde Ajax de voorsprong uit naar 3-0.

In de 42ste minuut verkleinde Pelle van Amersfoort met een assist van Thom Haye, de achterstand voor Heerenveen. Direct na de rust vergrootte Kenneth Taylor de voorsprong van Ajax.

Sydney van Hooijdonk milderde de achterstand van Heerenveen met een assist van Osame Sahraoui, in de 79ste minuut. Maar Heerenveen was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Heerenveen één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Ajax vijf overwinningen heeft.

Op zondag 19 maart speelt Heerenveen om 12.15 uur een uitwedstrijd tegen Groningen in het Abe Lenstra Stadion. Ajax speelt op dezelfde dag om 14.30 uur thuis tegen Feyenoord in het Johan Cruijff Arena.