Ajax - Sparta Rotterdam

Ajax heeft zondag ook het thuisduel met Sparta Rotterdam gewonnen. Het duel eindigde in 4-0, waardoor Ajax nu vier overwinningen op rij heeft geboekt, terwijl Sparta’s serie van tien wedstrijden ongeslagen is beëindigd.

Ajax nam een vroege voorsprong, toen Dusan Tadic scoorde na 6 minuten, met een assist van Davy Klaassen.

Kenneth Taylor bracht in de 27ste minuut Ajax op 2-0, op aangeven van Tadic. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Tadic en voerde de voorsprong op.

De thuisploeg vond het doel nog een keer, deze keer via Mohammed Kudus in de 84ste minuut.

Dit betekent vier overwinningen achter elkaar voor Ajax en de ploeg is al vier duels ongeslagen.

Ajax heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Sparta Rotterdam één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft.

Dit betekent dat Ajax op de tweede positie staat met 46 punten en dat Sparta Rotterdam de nummer 6 is met 37 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Ajax op zondag 26 februari om 14.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Vitesse. Sparta Rotterdam speelt vrijdag 24 februari om 20.00 uur thuis tegen Utrecht.