Heitinga wijst na ruime zege op verbeteringen en aandachtspunten

John Heitinga ziet verbetering in het spel van Ajax. Maar tegen Sparta Rotterdam (4-0) zag de Ajax-trainer ook wat er beter moet.

Ajax
Ajax
4 - 0
Sparta Rotterdam

Donderdag wacht voor Ajax de Europa League-wedstrijd in Berlijn tegen Union Berlin. Na het doelpuntloze gelijkspel in Amsterdam zijn de kaarten nog allerminst geschud. Heitinga wilde zich na de ruime zege op Sparta niet uitlaten over de kansen in de Duitse hoofdstad. De generale repetitie biedt perspectieven én aandachtspunten.

Er was zondag meer beweging in het Amsterdamse spel. 'Flexibiliteit op de helft van de tegenstander is gewenst', zei Heitinga tegen ESPN. 'Ik heb vandaag geweldige aanvallen gezien, met name de koppeltjes met de back en de buitenspeler aan beide kanten. Maar we weten ook dat we beter moeten en kunnen.'

Het druk zetten is een van de onderdelen waarmee Heitinga zijn ploeg beter voor de dag wil zien komen. 'Dat was in de voorgaande wedstrijden niet altijd even goed. Vandaag was een duidelijke verbetering zichtbaar. We hebben er ook veel aandacht aan besteed. Maar in de tweede helft waren we ook alleen maar bezig met aanvallen, en dan heb ik het over het middenveld en de aanval. Dan ontstaan er ruimtes. Tegen betere ploegen krijg je het dan lastig. Dat is iets waar we kritisch naar zullen kijken.'

Heitinga zal het meenemen in zijn analyse op weg naar het Europese treffen in Berlijn. 'We gaan morgen aan een plan werken. Het is een stugge ploeg met een sterk collectief. We weten dat het moeilijk wordt. We moeten ervoor zorgen dat we een ronde verder komen.'