Tadic vertelt over onderonsje met fans: 'Dan komen er emoties'

Reacties

Met zijn honderdste doelpunt in Amsterdamse dienst speelde Dusan Tadic zondagmiddag een hoofdrol bij de klinkende zege van Ajax op Sparta Rotterdam (4-0). De aanvoerder had achteraf een mooi onderonsje met de supporters in de Johan Cruijff Arena.

Tadic vertelt over onderonsje met fans: 'Dan komen er emoties'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Tadic scoorde tweemaal tegen Sparta en bereidde daarbij ook nog de treffer van Kenneth Taylor voor. Zo is de 34-jarige Serviër toch alweer direct betrokken bij twintig Eredivisie-treffers dit seizoen. Na zijn sterke optreden vierde Tadic het feestje met de thuissupporters en dat liet hem niet onberoerd. Op de persconferentie werd hij daarnaar gevraagd.

'Als je supporters je daarheen roepen en je zo toezingen, dan komen er natuurlijk emoties', zei Tadic. 'Zeker omdat dit altijd mijn droomclub is geweest. Dat blijft mooi en speciaal. We hebben veel mooie dingen beleefd samen. Daar moeten er nog meer van komen. We zijn nooit tevreden. We moeten door blijven gaan', aldus de aanvoerder.

'Thuis hadden we lang niet echt goed gespeeld. Ook tegen RKC begonnen we slordig. Dat is niet wat we willen. We moeten onze fans thuis altijd goed voetbal geven en goede energie om ze gelukkig te maken. Ik hoop dat we dat de rest van het seizoen en nog vele jaren doen', zei Tadic, die ook nog even werd gevraagd hoe goed hij zijn statistieken bijhoudt.

'Ik wist het, dat ik op 99 goals stond. Ze wilden hier iets met me opnemen voor mijn honderdste goal, maar ik zei meteen: Nee dat kan echt niet, want ik heb er nog geen 100! Dat brengt ongeluk in Servië. Als ik hem heb gemaakt, doen we iets.', lachte Tadic, die zich thuis voelt in de spitspositie. Vanaf die plek creëert hij nog altijd volop kansen.

'We hebben met Steven Bergwijn en Mohammed Kudus twee spelers op de flank die veel naar binnen komen en dan iemand nodig hebben om mee te combineren. Ik denk dat ik heel goed op die plek kan spelen, ik heb een wat vrije rol', vertelde Tadic. 'Ik ben wat ouder, maar ik denk dat ik nog steeds veel kan lopen. Het gaat erom waar ik het belangrijkste kan zijn voor het team, ik denk dat dit het beste is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. Tadić
Meer over D. Tadić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.