Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe

Reacties

Fenerbahçe is na strafschoppen uitgeschakeld in de Conference League door Olympiakos. De formatie van basisklant Dusan Tadic maakte de achterstand van een week geleden nog wel ongedaan, maar legde het na strafschoppen af, mede omdat de Serviër de eerste pingel miste.

Gemiste penalty Tadic begin van het einde voor Fenerbahçe
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
ns
1 - 0
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus

De inhaalrace die vorige week bij een 3-0 (!) achterstand ingezet werd door Fenerbahçe kreeg donderdagavond in eigen huis direct een vervolg. İrfan Can Kahveci, vorig week samen met Tadic goed voor de uiteindelijk twee uitgoals, schoot raak na een prima pass van oud-Feyenoorder Sebastian Szymański. Kahveci kwam vanaf rechts naar binnen en schoot met links hard raak.

Daarmee was de stand virtueel weer in evenwicht in Istanbul (3-3), waardoor de thuisploeg na een sterke openingsfase de voet van het gaspedaal haalde en minder risico wilde nemen. Op slag van rust dacht Bright Osayi-Samuel aan een strafschop voor de Turkse topclub, maar daar ging arbiter Tobias Stieler niet in mee.

Omdat de potentieel winnende goal van invaller Michy Batshuayi terecht werd afgekeurd wegens buitenspel, werd het verlengen. Daarin was Tadic (rakelings langs het doel) nog het dichtstbij de winnende goal, maar waren er strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. Andreas-Richardos Ntoi kon die niet nemen, want hij pakte in de 124ste minuut een tweede gele en dus rode kaart.

Tadic scoorde vorige week nog vanaf elf meter en schoot de eerste pingel laag in de rechterhoek, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Een hele dure misser, want omdat zijn ploeggenoten Cengiz Ünder en Leonardo Bonucci ook faalden vanaf elf meter, werden de missers van Youssef El Arabi en Rodinei (zijn poging ging via de lat en lijn nét uit het doel) de bezoekers niet fataal. Fenerbahçe ligt uit Europa en Olympiakos treft Club Brugge, dat een historische prestatie leverde.

Spelersprofiel

D. Tadić


Geboortedatum:
20 november 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Bačka Topola
Nationaliteit
Servië
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Fenerbahçe
Nationaal team:
Servië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.