Ronaldo scoort schitterend en gidst Al-Nassr naar pikante finale

Al-Nassr heeft zich, mede dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo, geplaatst voor de finale van de Kings Cup. Daarin zal Al-Hilal op 31 mei de tegenstander zijn.

Ronaldo was woensdag duidelijk getergd en opende na ruim een kwartier op prachtige wijze de score tegen Al-Khaleej. Het keeperswerk van Ibrahim Sehic was weliswaar niet sterk: de manier waarop Ronaldo dit gestuntel afstrafte was van een zeldzame klasse.

Later in de eerste helft kreeg Ronaldo een goede kans op een tweede goal, toen Al-Nassr een strafschop kreeg. De Portugees gunde het buitenkansje echter aan ploeggenoot Sadio Mané (2-0). Na rust scoorde Ronaldo alsnog voor de tweede keer; nu tikte hij in twee instanties binnen bij de tweede paal.

Fawaz Al Terais dacht de spanning nog even terug te brengen toen hij zeven minuten voor tijd de 3-1 voor zijn rekening nam, maar Al-Nassr raakte niet in paniek en speelde de wedstrijd zorgvuldig uit.

De Kings Cup krijgt zodoende de in Saoedi-Arabië gedroomde finale, tussen de twee grootste clubs van het land. De eindstrijd belooft een pikant duel te worden: vorige maand stonden Al-Nassr en Al-Hilal nog tegenover elkaar in de strijd om de Super Cup en Ronaldo werd toen met een rode kaart weggestuurd, na geruzie met Renan Lodi.