Tadic helpt Fenerbahçe uit kansloze positie na dramatisch eerste uur

Fenerbahçe leeft nog na de heenwedstrijd tegen Olympiakos Piraeus in de kwartfinale van de Conference League. De Turken leken op weg naar een afgetekende nederlaag, maar repareerden de schade in het laatste half uur mede door een goal van Dusan Tadic.

Olympiakos Piraeus
3 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe trad na de Super Cup-farce van afgelopen zaterdag tegen Galatasaray nu weer aan met een volwaardig elftal, maar dat maakte donderdagavond geen beste indruk op bezoek in Griekenland. Onder aanvoering van Tadic zocht de huidige nummer twee van Turkije wel de aanval, maar het was Olympiakos dat al vroeg de leiding nam.

Dat mocht Çaglar Soyüncü zich aanrekenen. De van Atlético Madrid gehuurde verdediger stond met een fout in de opbouw aan de basis van de snelle 1-0. Kostas Fortounis strafte dat af met een schot van buiten het strafschopgebied. En na een half uur hief Soyüncü buitenspel op en scoorde Stevan Jovetic uit een fraaie steekpass van Fortounis.

Zo was het niet de avond van Fenerbahçe, waar behalve Tadic ook voormalig Feyenoorder Sebastian Szymanski en Jayden Oosterwolde in de basis startten. De ex-speler van FC Twente moest zich nog voor rust laten vervangen door Ferdi Kadioglu, toen hij zich verstapte. Per brancard verliet Oosterwolde het veld met een vervelende blessure.

Het leek helemaal een kansloze avond te worden toen Chiquinho twaalf minuten na rust nieuw balverlies afstrafte, maar Fenerbahçe bezorgde zichzelf toch nog een behoorlijke uitgangpositie voor de return. Eerst benutte Tadic een penalty na een overtreding van Panagiotis Retsos, zes minuten later schoot Irfan Can Kavheci bij de tweede paal binnen: 3-2.