Historische prestatie Club Brugge in Europees verband

Reacties

Club Brugge heeft donderdagavond een historische prestatie neergezet. De nummer drie van de Pro League is de eerste Belgische ploeg sinds 31 jaar die weer eens in de halve finale van een Europees toernooi staat na opnieuw een zege op PAOK Saloniki in de Conference League. 

Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
© Pro Shots
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki
0 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Ondanks wat onrust rondom Andreas Skov Olsen kwam Club Brugge donderdagavond geen enkel moment meer in de problemen tijdens de return bij PAOK Saloniki. Na de 1-0 overwinning in België hadden basisklant Bjorn Meijer en consorten niet bepaald een heet avondje in Griekenland.

Twee binnenlopers van Ferran Jutglà (uit een voorzet en rebound) zorgden voor een smetteloze Griekse avond voor Club Brugge. Omdat een Griekse penalty werd teruggedraaid vanwege buitenspel van Kiril Despodov, kwam de zege over twee duels geen seconde meer in gevaar.

Zodoende wordt Club Brugge de eerste Belgische club in de halve finale van een toernooi sinds 31 jaar na Royal Antwerp. Over twee weken staat de ontmoeting met Fiorentina voor de deur om de prestatie nog wat knapper te maken en de finale te halen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.