Kudus dankt Van Boekel voor coulance na gebaar voor Christian Atsu

Reacties

Mohammed Kudus heeft zondag Christian Atsu geëerd. De Ghanese Ajacied maakte na zijn treffer een mooi gebaar ter nagedachtenis aan zijn overleden landgenoot.

Kudus dankt Van Boekel voor coulance na gebaar voor Christian Atsu
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Kudus tekende in de slotfase van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam voor de 4-0. Na zijn rijke vrije trap trok hij zijn shirt omhoog, zodat de tekst RIP Atsu zichtbaar werd.

'Deze was voor Christian Atsu. Iedereen weet wat er gebeurd is in Turkije. Ik heb hiervoor gekozen, omdat hij mij lief is. Maar het is natuurlijk voor al die families die getroffen zijn', reageerde Kudus bij ESPN. De Ajacied heeft nooit samen gespeeld met Atsu. 'Maar ik heb heel veel geleerd van het naar hem kijken, hij heeft me ook geregeld advies gegeven. Alles wat ik vandaag heb gegeven, was voor hem. Als ik niet had gescoord, had ik na de wedstrijd het shirt laten zien.'

Scheidsrechter Pol van Boekel zag af van een straf voor het eerbetoon. 'Dit is groter dan de regels van het voetbal, het gaat om leven en dood', zei Kudus. 'De scheidsrechter vertelde dat het niet toegestaan was, maar hij begreep de situatie. Daar ben ik hem dankbaar voor en respecteer ik zeer.'

Zaterdag kwam het trieste bericht dat de 31-jarige Atsu het slachtoffer was geworden van de aardbeving in Turkije. Het levenloze lichaam van de Ghanees was gevonden onder het puin.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.