Ajax - NEC

1 - 0
Expected goals1.8 - 0.4

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen NEC in de Eredivisie zondag met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft gemaakt door Kudus.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Mohammed Kudus zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Dusan Tadic, en Ajax op voorsprong bracht.

Door deze zege heeft Ajax nu zes opeenvolgende overwinningen geboekt en is al zes wedstrijden ongeslagen.

Ajax heeft in de vijf laatste wedstrijden vijf overwinningen behaald, terwijl NEC twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Ajax dit seizoen. De nederlaag was ook voor NEC de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

Ajax staat nu op de tweede plaats met 52 punten, terwijl NEC op de tiende plek staat met 30 punten.

Ajax speelt op zondag 12 maart om 14.30 uur in het Johan Cruijff Arena uit tegen Heerenveen. Op dezelfde dag speelt NEC om 12.15 uur thuis tegen Utrecht in het Goffertstadion.