Heitinga ziet na zesde zege op rij 'mooie dingen' ontstaan bij Ajax

John Heitinga is blij met de, zoals hij het zelf noemt, 'zakelijke overwinning' die Ajax zondag boekte tegen NEC (1-0). De oefenmeester benadrukt dat het resultaat het belangrijkste is, maar hoopt dat zijn ploeg in de wedstrijden die nog komen gaan wel wat meer vermaak kan bieden.

Ajax
Ajax
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Ajax begon zondag goed en drukte NEC naar achteren. 'We kregen veel kansen, maar we scoorden niet', analyseerde Heitinga de wedstrijd op zijn persconferentie. 'Daarna werd het tweede gedeelte van de eerste helft wat statischer. In de tweede helft maak je die goal na een goed drukzetmoment en vervolgens win je die wedstrijd. Die drie punten zijn in deze fase het belangrijkst.'

Maar een hoogstaande wedstrijd was het niet, zo had Heitinga zelf ook wel gezien. 'NEC stond ook goed georganiseerd en krijgt dit seizoen weinig tegendoelpunten. Ze spelen vanuit een compacte organisatie. Helaas was de amusementswaarde niet heel hoog, op het eerste gedeelte na. De mensen komen naar het stadion, die willen we vermaken. Maar nu moesten we deze overwinning zakelijk over de streep trekken.'

Voor Ajax betekende dit de zesde competitiezege op rij. 'We weten dat we beter kunnen, maar we moeten ook realistisch zijn', vond Heitinga. 'We hebben nu een aantal wedstrijden achter elkaar gewonnen; daarvoor lukte dat in een reeks niet. Maar de jongens en wij als staf zijn altijd heel kritisch, omdat we voor het hoogst haalbare willen gaan.'

Heitinga heeft een goed gevoel over een goed slot van dit seizoen. 'De saamhorigheid en het vertrouwen zie je wel terug', meent de opvolger van Alfred Schreuder. 'Jullie zien alleen de wedstrijden, dat zijn momentopnames, maar wij zijn elke dag samen en dan zie je mooie dingen ontstaan. Gisteren waren er ook een paar jongens die liever hadden gehad dat we zaterdag al moesten voetballen, in plaats van zondag. Dat zijn goede signalen.'