Fortuna Sittard - FC Groningen

Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen Groningen in de Eredivisie zondag met 3-1 gewonnen. Córdoba opende na slechts drie minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Tijjani Noslin. Fortuna Sittard kwam op 2-0 toen Córdoba nog een keer scoorde in de 44ste minuut. Ricardo Pepi milderde de achterstand van Groningen met een assist van Florian Krüger, in de 76ste minuut. Maar Groningen was niet bij machte vaker te scoren. De uiteindelijke 3-1 voor Fortuna Sittard werd gemaakt door Paul Gladon, op aangeven van Úmaro Embaló. Groningen heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren. In de vijf laatste wedstrijden heeft Fortuna Sittard twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Groningen één overwinning en vier nederlagen heeft. Dit betekent dat Fortuna Sittard op de elfde plaats staat met 32 punten en dat Groningen de nummer 17 is met 17 punten. In de volgende wedstrijd speelt Fortuna Sittard op zondag 9 april om 16.45 uur in een uitwedstrijd tegen Ajax. Groningen ontvangt vrijdag 7 april om 20.00 uur Utrecht.