Degradatie komt dichterbij voor FC Groningen na nederlaag in Sittard

Reacties

FC Groningen is er zondag niet in geslaagd om het gat met de concurrentie in de degradatiezone van de Eredivisie te verkleinen. De formatie van trainer Dennis van der Ree verloor bij Fortuna Sittard, waardoor het karwei om in de Eredivisie te blijven nog moeilijker werd.

Degradatie komt dichterbij voor FC Groningen na nederlaag in Sittard
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
3 - 1
FC Groningen
FC Groningen

De druk stond er vol op bij Groningen na de winst van FC Emmen op SC Cambuur (1-2) en het gelijkspel van Excelsior tegen FC Twente (0-0). Daardoor was het gat met die clubs opgelopen tot zeven punten. Dat gat verkleinen was makkelijker gezegd dan gedaan voor de ploeg van trainer Dennis van der Ree, die dit seizoen pas vier keer won. In Sittard bleek eens te meer dat de Groningse gifbeker nog niet leeg was.

Dat begon al in de derde minuut. De wedstrijd was goed en wel gestart of Ragnar Oratmangoen leverde de bal pardoes in bij de Limburgers. Vedette Burak Yilmaz bediende Tijjani Noslin op de rechterflank. De vleugelspeler slingerde de bal voor, waarna Iñígo Córdoba met een voetbeweging ervoor zorgde dat de bal in het doel van Groningen belandde. Zo leidde Fortuna al vroeg in de thuiswedstrijd tegen de degradatiekandidaat.

Na de openingstreffer had Groningen het merendeel van het balbezit, maar dat leverde de bezoekers weinig op. Er waren weinig kansen te noteren en Fortuna werd in de omschakeling juist gevaarlijk. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg opnieuw een doelpunt in de schoot geworpen. Noslin waagde van afstand een poging. Keeper Michael Verrips liet de bal los en moest vervolgens toezien hoe Córdoba zijn tweede goal van de wedstrijd maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van der Ree zag in de tweede helft dat het niet veel beter ging en greep meerdere keren in, met onder andere het inbrengen van Florian Krüger, Daleho Irandust en Laros Duarte. Keeper Ivor Pandur greep twee keer goed in en voorkwam zo een Groningse goal. Even later raakte een andere invaller, Isak Määttä, de paal met een schuiver in de verre hoek. Zo leek echt alles tegen te zitten voor Groningen, maar kort na de misser van Määttä was het Ricardo Pepi die in de tegenaanval en via de paal alsnog de 2-1 maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verder dan dat kwamen de gasten echter niet en in de extra tijd werd het nog erger voor de noordelingen. Invaller Paul Gladon kopte de 3-1 binnen voor Fortuna en besliste daarmee de wedstrijd. Voor Groningen wordt het karwei om in de Eredivisie te blijven nog moeilijker. Met nog zeven wedstrijden te gaan heeft de ploeg zeven punten minder dan Vitesse, Emmen en Excelsior. Volgende week komt FC Utrecht op bezoek in de Euroborg. Fortuna stijgt juist naar plek elf en heeft zelfs nog zicht op de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Conference League.

Fortuna Sittard Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.