Cambuur voelt hete KKD-adem in de nek na nieuwe mokerslag

Cambuur mocht even hopen op de zege, maar heeft opnieuw nul punten overgehouden aan een duel met een directe concurrent. De ploeg van Sjors Ultee ging in de blessuretijd ten onder tegen FC Emmen.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Al vele weken op rij werd de KKD-adem in de nek van Cambuur steeds heter. Net voor de interlandperiode ging de hekkensluiter van de Eredivisie pijnlijk met 4-1 onderuit tegen concurrent Excelsior. Met FC Emmen trof het opnieuw een ploeg uit de onderste regionen en dus lag de druk er vol op.

Onder die deken van druk en spanning kende Cambuur een moeizame openingsfase. De uitploeg had het betere van het spel en werd wat dreigender. Toch moesten de 9600 aanwezige toeschouwers wachten tot de tweede helft voordat het spektakel pas echt losbarstte.

Na rust was Emmen-aanvaller Jeremy Antonisse er het dichtst bij. Hij passeerde zijn tegenstander in het zestienmetergebied, maar schoot vanaf een meter of vijf van het doel op de paal. Een aantal momenten later viel de openingstreffer aan de andere kant. Daniël van Kaam trok naar binnen en legde de bal indraaiend voor. Daar stond Mitchel Paulissen klaar om de 1-0 binnen te koppen.

De thuisploeg heeft tien minuten kunnen genieten van het virtuele overdragen van de rode lantaarn aan FC Groningen, maar ruim tien minuten voor tijd kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Ahmed El Messaoudi ontving een afgeslagen bal binnen de zestien en schoot onverbiddelijk hard raak. Tegen het einde kreeg Emmen de beste kansen. Ole Romeny was er dicht bij, maar kopte een voorzet van dichtbij op de handen van Robbin Ruiter.

In de blessuretijd van de wedstrijd ging FC Emmen er alsnog met de zege vandoor. Jeroen Veldmate kopte een voorzet van Mark Diemers tegen de touwen. Met de drie punten op zak staat FC Emmen nu boven de degradatiestreep. Het heeft evenveel punten als Excelsior, maar heeft een beter doelsaldo dan de Rotterdammers. Cambuur staat nog altijd onderaan.