Fortuna Sittard - Feyenoord

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. Feyenoord nam in de eerste helft een voorsprong van 3-0 en gaf die na rust niet meer uit handen. De thuisploeg kwam niet verder dan een enkel doelpunt: 4-2.

In de tiende minuut nam Fortuna Sittard een voorsprong door een eigen doelpunt van Joaquín Navarro Jiménez.

Mats Wieffer bracht in de 16de minuut Feyenoord op 2-0, op aangeven van Javairô Dilrosun.

Santiago Giménez bracht in de 43ste minuut de uitploeg op een grotere voorsprong, met een assist van Alireza Jahanbakhsh. Direct na de rust verkleinde Deroy D'Encarnação Duarte de achterstand voor Fortuna Sittard.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Igor Guilherme Barbosa da Paixão en bouwde de marge verder uit met een assist van Danilo Pereira da Silva.

Met nog zes minuten op de klok verkleinde Dimitrios Siovas de achterstand voor Fortuna Sittard, met een assist van Tunahan Tasci. Maar Fortuna Sittard was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd, dat bracht de uiteindelijke score op 4-2.

Voor Feyenoord was het de zestiende ongeslagen wedstrijd op rij.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Fortuna Sittard twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Feyenoord drie overwinningen en twee keer gelijkgespeeld heeft.

Fortuna Sittard heeft 26 punten en staat op de twaalfde plaats, terwijl Feyenoord met 52 punten de eerste plek inneemt.

In de volgende wedstrijd speelt Fortuna Sittard op vrijdag 3 maart om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen Utrecht. Feyenoord ontvangt zaterdag 4 maart om 20.00 uur Groningen.