Woorden Van Hanegem geven trotse Wieffer volgende boost

Reacties

Mats Wieffer probeert met beide benen op de grond te blijven nu de aandacht voor hem groeit vanwege zijn stormachtige ontwikkeling. De 23-jarige middenvelder van Feyenoord heeft ook de woorden van Willem van Hanegem over een oproep van Oranje meegekregen.

Woorden Van Hanegem geven trotse Wieffer volgende boost
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Wieffer maakte zondagmiddag niet alleen zijn eerste Eredivisie-doelpunt, hij maakte in Sittard ook opnieuw indruk met de rust in zijn spel. De jongeling uit Borne werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Zijn sterke optreden aan de zijde van Orkun Kökçü sloot aan op de woorden van Willem van Hanegem. De grootheid schoof eerder deze week in zijn column in het AD Wieffer naar voren als kandidaat voor Oranje. 'Als je in korte tijd al zo bepalend kan zijn bij de koploper van de Eredivisie, dan zou een uitnodiging vanuit Zeist helemaal niet gek zijn', zei Van Hanegem onder meer.

Na de 2-4 overwinning van Feyenoord bij Fortuna werd Wieffer in de persruimte in Sittard gevraagd naar een reactie op de column van De Kromme. Maakten de woorden van Van Hanegem hem trots? 'Ja zeker, dat zo'n legende van Feyenoord dat zegt over mij, dat geeft me extra vertrouwen', reageerde Wieffer, in wiens hoofd het Nederlands elftal desondanks nog geen groot onderwerp is. 'Ik ben gewoon aan het focussen op dat ik iedere wedstrijd goed speel bij Feyenoord. Als dat zo blijft, dan kom het misschien vanzelf', zei hij over een oproep van bondscoach Ronald Koeman.

Wieffer was bescheiden over zijn kansen op een plek bij de selectie van het Nederlands elftal, dat eind maart weer in actie komt. Dan staan de eerste WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar op het programma. 'Ik doe gewoon mijn ding. Het is niet dat ik vind dat ik erbij hoor', aldus de bij Excelsior opgepikte aanwinst na zijn vijftiende wedstrijd in de Eredivisie. 'Het gaat allemaal zo snel voor mij. Ik vind het al geweldig dat ik nu elke wedstrijd speel. Als het zover komt, dan ben ik heel blij. Maar het is niet zo dat ik daar nu aan denk of dat ik daar mee bezig ben', sloot Wieffer het onderwerp af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.