Wieffer lacht na prachtgoal: 'Iedereen dacht dat het geluk was'

Reacties

Mats Wieffer en Orkun Kökçü zijn blij na het overtuigende optreden van Feyenoord in Sittard. Wieffer werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, de uitblinker bleef desondanks uiterst nuchter na de 2-4 overwinning bij Fortuna.

Wieffer lacht na prachtgoal: 'Iedereen dacht dat het geluk was'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Voor Wieffer was Fortuna-uit de wedstrijd van zijn eerste Eredivisie-doelpunt. De 23-jarige middenvelder maakte in de eerste helft de 0-2 door de bal van buiten het strafschopgebied in de linkerbovenhoek te knallen. De revelatie zag de beelden van zijn doelpunt terug toen hij geïnterviewd werd bij ESPN. 'Ik raakte hem echt goed ja. Die zit er goed in. Die ga ik ook nog wel een paar keer terugkijken straks', zei de uitblinker.

Wieffer begon te lachen toen hij gevraagd werd naar de reacties van zijn ploeggenoten. 'Iedereen dacht weer dat het geluk was', aldus de Feyenoorder die sterk speelde aan de zijde van Orkun Kökçü. 'Het was geen geluk, maar je moet er wel een beetje geluk mee hebben hoe je de bal raakt. Ik dacht ik schiet gewoon vol en hij ging er lekker in.'

De doelpuntenmaker vond dat Feyenoord met name in de eerste helft sterk gespeeld had. Fortuna werd in grote delen van de wedstrijd uitstekend in bedwang gehouden door de koploper. 'Ik denk dat ze niet veel te vertellen hebben gehad', zei Wieffer, wiens woorden aansloten op de conclusies van aanvoerder Kökçü. Laatstgenoemde keerde tegen Fortuna terug na een schorsing en voelde zich bevrijd na te hebben moeten toekijken bij de topper tegen AZ (2-1 zege). 'Het voelde als niks doen, ik was blij dat ik vandaag weer kon spelen', vertelde de spelbepaler.

Kökçü en zijn ploeggenoten waren door Arne Slot gewaarschuwd voor de uitwedstrijd tegen Fortuna. Verslapping na de zware serie zou grote gevolgen kunnen hebben, werd de Feyenoorders ingepeperd. Kökçü: 'Dit was de échte test voor ons, in de zin van niet denken dat je even makkelijk wint in Sittard. We hadden een pittige serie aan wedstrijden afgesloten en Slot gaf ons mee dat we niet moesten denken dat we het moeilijkste deel achter de rug hadden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.