RKC Waalwijk - FC Groningen

Het zijn lastige tijden voor Groningen. Op zaterdag heeft het team de uitwedstrijd tegen Waalwijk verloren met 2-1 in het Mandemakers Stadion in de Eredivisie. Dat betekent zes opeenvolgende nederlagen voor Groningen. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 64ste minuut tot Michiel Kramer scoorde, op aangeven van Pelle Clement, en zo RKC Waalwijk op voorsprong bracht. Ricardo Pepi maakte in de 67ste minuut gelijk voor Groningen. Maar RKC Waalwijk had nog tijd voor een extra doelpunt. Kramer vond het doel opnieuw met vier minuten te spelen. RKC Waalwijk heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Groningen vijf nederlagen heeft. Dit was de derde overwinning met één doelpunt verschil van RKC Waalwijk dit seizoen. De nederlaag was ook voor Groningen de twaalfde nederlaag met één doelpunt verschil. Op dit moment heeft RKC Waalwijk 38 punten en staat op de achtste plaats, terwijl Groningen met 17 punten op de zeventiende positie staat. RKC Waalwijk heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Groningen. In de volgende wedstrijd speelt RKC Waalwijk op woensdag 19 april om 18.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen Go Ahead Eagles. Groningen neemt het zaterdag 22 april om 20.00 uur thuis op tegen NEC.