RKC Waalwijk - NEC

NEC heeft de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie zaterdag met 1-3 gewonnen.

Al vroeg in de wedstrijd nam NEC een voorsprong, toen Tannane scoorde na 18 minuten, met een assist van Landry Dimata.

Elayis Tavsan bracht in de 26ste minuut NEC op 2-0, op aangeven van Dirk Proper.

Vijf minuten later bouwde NEC de voorsprong uit naar 3-0 toen Tannane nog een keer de doelman passeerde.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Vurnon Anita namens RKC Waalwijk. Maar RKC Waalwijk was niet bij machte vaker te scoren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft RKC Waalwijk twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl NEC drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

RKC Waalwijk staat na deze wedstrijd op de negende positie met 32 punten, terwijl NEC de nummer 8 is met 34 punten. RKC Waalwijk heeft één wedstrijd minder gespeeld dan NEC.

Beide teams spelen op zaterdag 1 april hun volgende wedstrijd in de competitie. RKC Waalwijk zal om 21.00 uur in het Mandemakers Stadion thuis tegen Vitesse spelen. NEC neemt het om 20.00 uur thuis op tegen PSV in het Goffertstadion.