NEC - Vitesse

In de Eredivisie heeft Vitesse geprobeerd zondag de controle te behouden in de thuiswedstrijd tegen NEC in het Goffertstadion. In de tweede helft werd de voorsprong nog verder uitgebreid waarmee Vitesse won met 4-1. Vitesse kwam op voorsprong toen Matús Bero scoorde na 25 minuten, op aangeven van Marco van Ginkel. Kacper Kozlowski bouwde de marge verder uit naar 2-0 na bijna een half uur, met een assist van Mohamed Sankoh. Via een eigen doelpunt van Bart van Rooij van Vitesse werd het 3-0 in de 68ste minuut. Dirk Proper verkleinde de marge voor NEC in de 70ste minuut. Maar NEC was niet bij machte vaker te scoren. Met nog zeven minuten op de klok voerde Ryan Flamingo de score verder op voor Vitesse, dat bracht de uiteindelijke score op 1-4. NEC heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Vitesse twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. NEC staat op de tiende plek met 35 punten. Vitesse is de nummer 13 met 30 punten. Op zaterdag 22 april speelt NEC om 20.00 uur uit tegen Groningen in het Euroborg en neemt Vitesse het thuis op tegen Excelsior om 21.00 uur in de GelreDome.