Sparta Rotterdam - Vitesse

Sparta Rotterdam heeft geprobeerd de controle te krijgen over de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse die zaterdag in het Sparta-Stadion Het Kasteel plaatsvond. Dat leidde tot een 3-1 zege.

Vitesse eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd.

Vitesse opende de score na 7 minuten na een doelpunt van Dominik Oroz, met een assist van Kacper Kozlowski.

Sparta Rotterdam maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Arno Verschueren scoorde, op aangeven van Vito van Crooij, in de 11de minuut.

De thuisploeg kwam kort voor de rust op voorsprong toen Koki Saito scoorde.

Vitesse moest verder met tien man nadat Maximilian Wittek in de 80ste minuut rood kreeg.

De uiteindelijke 3-1 voor Sparta Rotterdam werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Joshua Kitolano, op aangeven van Van Crooij.

Vitesse heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Sparta Rotterdam drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Vitesse één overwinning en vier nederlagen heeft.

In de volgende wedstrijd speelt Sparta Rotterdam uit tegen FC Emmen. Deze ontmoeting vindt plaats op zaterdag 18 maart om 18.45 uur. Vitesse speelt zondag 19 maart om 16.45 uur thuis tegen PSV.