Excelsior - Sparta Rotterdam

Het duel in het Van Donge & De Roo Stadion tussen Sparta Rotterdam en Excelsior is in 1-4 geëindigd, waardoor Excelsior voor de zevende keer achter elkaar niet wist te winnen in de Eredivisie.

In de twintigste minuut nam Excelsior een voorsprong door een eigen doelpunt van Redouan El Yaakoubi. Kort voor de rust liet Couhaib Driouech zich gelden en maakte gelijk voor Excelsior.

Direct na de rust bracht Koki Saito Sparta Rotterdam opnieuw een voorsprong.

Zeven minuten later passeerde Tobias Lauritsen de doelman en voerde Sparta Rotterdam de voorsprong op.

Vier minuten later passeerde Bart Vriends de doelman, op aangeven van Vito van Crooij, en bouwde Sparta Rotterdam de voorsprong uit naar 4-1.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Excelsior één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Dit betekent dat Excelsior op de vijftiende positie staat met 20 punten en dat Sparta Rotterdam de nummer 6 is met 40 punten.

Op zaterdag 11 maart speelt Excelsior om 16.30 uur een uitwedstrijd tegen FC Emmen in Van Donge & De Roo Stadion. Sparta Rotterdam speelt op dezelfde dag om 21.00 uur thuis tegen Vitesse in het Sparta-Stadion Het Kasteel.